Ntamon julkaisemaa Papaninin retkikuntaa saa nyt pokkarina täältä.

Venäjännös "Экспедиция Папанина" sähköisessä muodossa löytyy
täältä.

21. lokakuuta 2010

Pimeetä toimintaa

Privaattidosetti valittaa ettei ole ehtinyt osallistumaan keskusteluun suomalaisen kirjallisuuden kokeellisuudesta ja kokeilemattomuudesta. En ole minäkään, kun olen sitä kokeellisuutta harrastanut viime aikoina niin tiiviisti ettei blogin päivityksiinkään ole ollut aikaa.
Eilen sain romaanin käsikirjoituksen luettua taas kerran alusta loppuun (ja joutunut karsimaan liikaa kokeellisuutta), ja nyt odottelen kustantajan päätöstä. Aika kässärin lukemiseen oli varastettu uuden romaanin kirjoittamiselta, joten rästejä on kertynyt.
Mukavalta tuntui silti uutinen uusälyttömän suomalaisen proosan antologian pikaisesta ilmestymisestä. Sen ovat toimittaneet Jukka Laajarinne ja Harri Kumpulainen, kirjoittajia ovat Miina Supinen, Pasi I. Jääskeläinen, Tuuve Aro, Markus Nummi, Tapani Bagge, Tiina Raevaara, Juri Nummelin, Hannu Hirvonen, Arvi Perttu, Sari Peltoniemi, Juha Huhtakallio, Harri Kumpulainen, Alvari Lume ja Jukka Laajarinne. Kirjan kustantaa Turbator.
Myöhässähän se on, jos kirjasyksyä ajattelee, mutta toivotaan silti ettei se huku täysin kirjamessujen vyöryttämän kirjatulvan alle. Ensi vuonna se on taas jo liian vanha huomioitavaksi :(

12. lokakuuta 2010

Hyvää saa odottaa

Jotenkin tämän blogin kirjoittaminen ei vain luonnistu. Vuoden paussin jälkeen luulin hyökkääväni bloggerin kimppuun kuin nälkäinen susi, mutta toisin kävi. Yksi aihe on ollut paperilapulla odottamassa pääsyä nettiin jo kuukausitolkulla, mutta nyt se lappu on hukkunut. Jotenkin se liittyi kirjailijan arkeen, apurahoihin ja kustantajiin. Yritän tässä muistella pimenevinä syysiltoina.

Yli vuoden kestäneen odotuksen jälkeen venäläinen runoilija Aleksandr Voronin on saanut tekijänpalkkionsa ntamo-kustantamolta Suomessa julkaistusta runokirjastaan. Rahallisestihan se ei merkitse paljon mitään, mutta olisi ikävä juttu, jos runoilijalla olisi jäänyt tietynlainen kuva koko suomalaisesta kustannuskulttuurista. Nyt on kuitenkin asia korjattu ja maine palautettu. Kiitollisena linkitän tähän ntamon uuden kirjakaupan.