Ntamon julkaisemaa Papaninin retkikuntaa saa nyt pokkarina täältä.

Venäjännös "Экспедиция Папанина" sähköisessä muodossa löytyy
täältä.

2. marraskuuta 2010

Tulot ja verot

Ei ole Uussuomalaisen elämä helppoa: kansalaisuudesta on näköjään enemmän harmia kuin iloa.
Maahanmuuttaja sai nauttia työttömyysjaksojen aikana täysimääräisestä työmarkkinatuesta, johon puolison tulot eivät vaikuttaneet.
Uussuomalainen saa nyt, kun apurahakausi on katkolla, tyytyä tupakka-, anteeksi, karkkirahaan.
Ymmärsin ilmeisesti väärin, kun iloitsin vuoden 2009 apurahauudistuksesta. Siinähän apurahatyöskentely rinnastettiin työntekoon, apurahansaajat vakuutettiin Melassa (on siinäkin nimitys :) ja apurahakauden katsottiin täyttävän työssäoloehdon.
Työvoimatoimisto onkin samaa mieltä lain kanssa, mutta Suurella ja Mahtavalla Kelalla on eriävä mielipide. Se vain ei maksa täyttä päivärahaa.
Kaikissa viestimissä on pari päivää puhuttu veroista ja tuloista. Mielenkiinnolla olen kuunnellut ja lukenut yrittäessäni ymmärtää miksi siis köyhien pitää maksaa veroja enemmän kuin rikkaiden. Varsinkin jos veroja karhutaan verottomasta apurahasta. Vuoden 2009 verotus valmistui, ja Uussuomalainen sai mätkyt, jotka nyt pitäisi maksaa Kelan karkkirahasta, vaikka koko mainittu vuosi meni valtion verotonta taiteilija-apurahaa nauttiessa.
Tapaus on mysteeri senkin vuoksi, että ulkomaalaisena maahanmuuttajana ollessaan nykyinen Uussuomalainen sai joka jouluksi veronpalautusta sen verran mukavasti, ettei lahjabudjettia tarvinnut suunnitella alkuvuodesta.

Ei kommentteja: