Ntamon julkaisemaa Papaninin retkikuntaa saa nyt pokkarina täältä.

Venäjännös "Экспедиция Папанина" sähköisessä muodossa löytyy
täältä.

8. helmikuuta 2011

Vihreä tyranni

Ajattelin tässä kevättä odotellessa uudistaa hieman kotia ja luopua muutoissa hirveän hankalasta kirjahyllystä, jonka alaosa on yhtenäinen ja melkein kolme metriä pitkä. Tuo kirppikseltä kympillä hankittu kuvatus on seurannut minua seitsemän tai kahdeksan vuotta, rumentanut viittä kotia kolmella paikkakunnalla ja palvellut kahta perhettä.
Sen kanssa on aina ollut vaikeuksia ovissa, rapuissa, sille on vaikea löytää tilaa huoneesta, koska se vie koko seinän ja siten määrittelee kaikkien muiden huonekalujen sijainnin. Se kerrassaan tyrannisoi minua ja perhettäni. Ajattelin ostaa sen tilalle useamman erillisen kirjahyllyn, joita voi sitten siirrellä nurkasta toiseen mielensä mukaan.
Ajattelin... Mutta kun se on ollut kanssani seitsemän tai kahdeksan vuotta, rumentanut viittä kotia kolmella paikkakunnalla ja ollut usean haastattelukuvan taustana. Jospa ottaisin sen vielä seuraavassakin muutossa mukaan?

1 kommentti:

Soli kirjoitti...

Haetuta se paikalliseen kierrätyskeskukseen jonkun toisen iloksi/tyranniksi ja hanki suosiolla uusia kirjahyllyjä. Tilan miellyttävyyden kannattaa antaa mennä nostagisten huonekalujen edelle :-)