Ntamon julkaisemaa Papaninin retkikuntaa saa nyt pokkarina täältä.

Venäjännös "Экспедиция Папанина" sähköisessä muodossa löytyy
täältä.

21. heinäkuuta 2011

Viisi sanaa helteessä

Helleaalto on saapunut Jaalaan. Takapihan mittari näyttää nyt aamupäivällä +30, sisällä on +28. Ulos ei tee mieli mennä, vaikka jotenkin tässä pitäisi ryhdistäytyä sen verran että raahautuisi edes uimarannalle. Iltapäivällä Jaalan hiekkaranta on varjossa, niin että meikäläinenkin siellä ehkä pärjäisi. Mutta sitä ennen on tehtävä kovaa työtä: kirjoitettava viisi sanaa.
Olen hikoillut jo viikon päivät naurettavan vähäpätöisen ongelman kimpussa: Skumbrian viidelle osalle pitäisi keksiä nimet. Olen kokeillut varmaan kymmeniä yhdistelmiä, mutta yhteenkään en ole ollut tyytyväinen. Toiset ratkaisut vaikuttavat liian mahtipontisilta, toiset taas liian kuvailevilta. Ehkei osien nimiä sittenkään tarvita? Toisaalta numerot tuntuisivat liian kuivilta, varsinkin kun luvutkin on numeroitu.
Mario Vargas Llosan Maailmanlopun sodassa, jota juuri nyt luen, osat on otsikoitu seuraavasti: "Yksi", "Kaksi" jne. Olisiko se hyvä ratkaisu vai katsottaisiinko sitä plagioinniksi?

3 kommenttia:

Anita Konkka kirjoitti...

Mikset nimeäsi niitä sen mukaan mikä on kunkin osan pääteema. Vähän samaan tapaan kuin nimeät blogitekstin otsikon. Eihän se vaikeata ole? Kun ottaa rennosti.

Uussuomalainen kirjoitti...

En ole pystynyt vastaamaan kommentteihin tässä blogissa. Nyt näyttää siltä että vastaus menee läpi. Kokeillaan.

Uussuomalainen kirjoitti...

Hyvä, nyt se vihdoin onnistui! En tiedä häiriön syytä enkä ymmärrä miten onnistuin sen korjaamaan.
Anita, pääteemojen mukaan nimeäminen ei olekaan niin helppoa, koska teemat punoutuvat toisiina ja etenevät rinnakkain.